ΑρχικήΔραστηριότητες ΕνορίαςΕορτέςΕορτή Μυροφόρων και Αγ. Εφραίμ

Εορτή Μυροφόρων και Αγ. Εφραίμ

Webp.net-resizeimage 1ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΑΤΡΩΝ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΩΝ ΜΥΡΟΦΟΡΩΝ ΚΑΙ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΕΦΡΑΙΜ –ΑΓΙΟΥ ΕΥΘΥΜΙΟΥ

ΕΓΛΥΚΑΔΟΣ

Φέρεται εις γνώσιν του Χριστεπωνύμου πληρώματος ότι, λόγω της διαμορφωθείσης καταστάσεως εκ της πανδημίας του κορωνοϊού (covid-19) και συμφώνως με τα ληφθέντα μέτρα, η εφετινή Πανήγυρις των Αγίων Μυροφόρων στην Εγλυκάδα την Κυριακή 3 Μαΐου 2020, θα τελεσθεί «κεκλεισμένων των θυρών».

Μετατίθεται η προσκύνησις της Ιεράς Εικόνος των Αγίων Μυροφόρων την Δευτέρα 4 Μαΐου από ώρας 4 μ.μ. - 9 μ.μ. όπου ο Ναός θα είναι ανοικτός για ατομική λατρεία και προσκύνημα.

 ………………………………………………………………………………..

ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ  Επίσης την Τρίτη 5 Μαΐου εορτάζει ο Ναός του Αγίου Ενδόξου Οσιομάρτυρος Εφραίμ του Νέου (παρεκκλήσιο του Ι.Ν. Άγιου Ανδρέου Εγλυκάδος) ο οποίος ευρίσκεται κάτωθεν των Αγίων Μυροφόρων.

Την παραμονή ώρα 5-7μ.μ. ο εορτάζων Ναός θα είναι ανοικτός για ατομική προσευχή και προσκύνημα, με αυστηρούς κανόνες, ως και το απόγευμα της Εορτής. Η Θεία Λειτουργία θα τελεστεί «κεκλεισμένων των θυρών».

Μετά από παράκληση πολλών ενοριτών, διαδικτυακά, θα μεταδοθούν σε απευθείας μετάδοση οι Θείες Λειτουργίες.

Την Κυριακή των Αγίων Μυροφόρων από την ιστοσελίδα του ‘’Σύλλογος Ειρήνης και Φιλίας‘’ περιοχής Μυροφόρων Εγλυκάδος και στο facebookστο προφίλ ‘’κωστας αθάνας’’

Την Τρίτη του Αγίου Εφραίμ στο facebook στο προφίλ ’’ κωστας αθάνας’’. Ώρα ενάρξεως 7 π.μ.

Παρακαλούνται οι ευσεβείς προσκυνητές και φιλέορτοι να τηρούν τα μέτρα προστασίας και υγιεινής που προτείνουν οι δημόσιες υπηρεσίες.

Ευχόμαστε οι Άγιες Μυροφόρες και ο Άγιος Οσιομάρτυς Εφραίμ να πρεσβεύουν προς τον Αναστάντα Κύριό μας για όλους τους ευσεβείς Ορθοδόξους Χριστιανούς και υπέρ της ταχείας λυτρώσεως εκ της πανδημίας.

                                                                                                               ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ