ΑρχικήΙερά Μητρόπολις ΠατρώνΜητροπολίτης Πατρών

10 χρόνια Αρχιερατείας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου

Μητροπολιτης Πατρών κ. Χρυσόστομος

Με τη συμπλήρωση των 10 χρόνων θεοφιλούς Αρχιερατίας του Μητροπολίτου μας,

υικώς και ολοψύχως ευχόμεθα στην Αρχιεροσύνη του, Έτη Πολλά και Ευλογημένα και δεόμεθα στον Δωρεοδότη Κύριό μας, να του χαρίζει, υγεία αδιάπτωτη και μακροημέρευση, ώστε να συνεχίσει θεοφιλώς και θεαρέστως, να ποιμένει το το λαό του Θεού και να ορθοτομεί το λόγο της Αληθείας.

Ο ιερέας,

το εκκλησιαστικό συμβούλιο

και ολόκληρη η ενορία

 

ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΕ.ΠΑΤΕΡ ΚΑΙ ΠΟΛΥΑΓΑΠΗΜΕΝΕ ΜΑΣ ΔΕΣΠΟΤΑ

8b072d4f47fa16702f8c7356d2c88ee8 MΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΕ.ΠΑΤΕΡ ΚΑΙ ΠΟΛΥΑΓΑΠΗΜΕΝΕ ΜΑΣ ΔΕΣΠΟΤΑ

ΤΑ ΕΤΗ ΣΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΜΠΟΛΛΑ.

Εννέα χρόνια συμπληρώνονται αύριο, Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014 από την χειροτονία του  Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. κ. Χρυσοστόμου.

Ο  Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος χειροτονήθηκε από τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κυρό Χριστόδουλο, στον Μητροπολιτικό Ναό των Αθηνών.

Να αναφερθεί ότι με αφορμή την επέτειο της συμπλήρωσης των 9 χρόνων θα τελεστεί αύριο Πέμπτη, στο παρεκκλήσιο του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου της Επισκοπής πίσω από το ναό του Αγίου Ανδρέα, Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του σεπτου μας ποιμενάρχου κκ. Χρυσοστόμου.

Ο Μητροπολίτης μας ανέλαβε τα ποιμαντικά του καθήκοντα επίσημα στην Μητρόπολη των Πατρών στις 2 Απριλίου 2005 σε μία λαμπρή τελετή στο νέο ιερό ναό του Αγίου Ανδρέου παρουσία του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου.

ΟΛΗ Η ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ ΑΝΑΦΩΝΕΙ ΤΟ ΑΞΙΟΣ!!!!!

 

Μητροπολίτης Πατρών

 

mitropolitis-patron

 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος (κατά κόσμον Χρήστος Σκλήφας), γεννήθηκε στο χωριό Λουκά της Τριπόλεως το έτος 1958. Ο πατέρας του (Ευθύμιος Σκλήφας) ήταν Ιερεύς. Τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο στου Λουκά και το εξατάξιο Γυμνάσιο στην Τρίπολη. Είναι Πτυχιούχος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Τριπόλεως και της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εκάρη Μοναχός στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Βαρσών Τριπόλεως. Το έτος 1981 χειτονονήθηκε Διάκονος και το 1983 Πρεσβύτερος από το Μακαριστό Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κηρό Θεόκλητο (Φιλιππαίο) και τοποθετήθηκε Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας. Υπηρέτησε ως Δάσκαλος στην Δημοτική Εκπαίδευση και ως Καθηγητής στην Παιδαγωγική Ακαδημία Τριπόλεως επί οκταετία. Επίσης δίδαξε στην Σ.Ε.Λ.Δ.Ε. και στα Π.Ε.Κ. Τριπόλεως.

Επί δεκαεπτά έτη ήταν Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Βαρσών Μαντινείας την οποία παρέλαβε ερειπωμένη και εκ βάθρων ανακαίνισε και επάνδρωσε με ευσεβή αδελφότητα Μοναχών. Το έτος 1993 προσελήφθη στα Γραφεία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος όπου, παράλληλα με τα καθήκοντα του στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας, υπηρέτησε κατ'αρχήν ως Κωδικογράφος και εν συνεχεία ως Γραμματεύς των Συνοδικών Επιτροπών Τύπου και Μοναχικού Βίου.

Από έτους 2000 υπηρέτησε ως Β’ Γραμματεύς Αυτής και από το 2003 έως της προαγωγής του στην θέση του Μητροπολίτη Πατρών, ως Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου. Μητροπολίτης Πατρών εξελέγη την 19ην Φεβρουαρίου 2005 υπό της Σεπτής Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος και εχειροτονήθη την επομένην 20ην Φεβρουαρίου εις τον Μητροπολιτικόν Ναόν Αθηνών υπο του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Χριστοδούλου συμπαραστατουμένου υπό πλειάδος Αρχιερέων. Ενεθρονίσθη την 2αν Απριλίου 2005.