ΑρχικήΔραστηριότητες ΕνορίαςΚατηχητικό σχολείο

Εδώ θα αναρτώνται όλα τα θέματα που αφορούν τα κατηχητικά της ενορίας μας.

ΑΠΟ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΜΑΣ ΟΜΑΔΩΝ

 

 

 

 

Περισσότερα...
 

ΕΝΑΡΞΗ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2016-2017

WP 20161008 15 58 41 ProΜε τον καθιερωμένο Αγιασμό ξεκίνησαν τα μαθήματα του Κατηχητικού Σχολείου όλων των βαθμίδων, στην Ενορία μας. Πάνω από 100 παιδιά συμμετείχαν στον Αγιασμό παίρνοντας την ευλογία του Θεού. Τα ευλογημένα παιδιά μας θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να αφομοιώσουν τον λόγο του Θεού μέσα από διαλεχτές Ιστορίες από την Αγία Γραφή και τους βίους των Αγίων μας, με τα υπέροχα τραγούδια και τα χαρούμενα παιχνίδια. Ο Ιερέας συνεχάρη και επαίνεσε τα παιδιά αλλά και τους γονείς τους που τα  εμπιστεύονται στην Εκκλησία.

Ευχαρίστησε τους κατηχητές, κ.Αθανάσιον Νικολόπουλον, κ.Ραφαήλ Τσανταρλιώτη, κ.Μαρία Χαλκιοπούλου και κ.Μαρία Γκοτσοπούλου, για τον χρόνο που διαθέτουν στο Κατηχητικό.

Ανακοίνωσε το πρόγραμμα. Για τους Μαθητές  και Μαθήτριες Γ΄ Δ΄ Ε΄ ΣΤ΄ Δημοτικού: Σάββατο 3-4 μ.μ. και για τους Μαθητές και Μαθήτριες Γυμνασίου – Λυκείου Σάββατο 4-5 μ.μ.

Στο τέλος ευχήθηκε σε όλους 

 Καλή  Κατηχητική Χρονιά και ευλογημένη.

 

Περισσότερα...
 

Πρωτάθλημα 7 Χ 7: Χαρ. Αγων. Λάγγουρα - Αγ. Ανδρέας Εγλυκάδας

20151212 165149αΤο συναρπαστικό πρωτάθλημα Χαρούμενων Αγωνιστών και Κατηχητικών Ομάδων συνεχίζεται...

Στα πλαίσια της 3ης Αγωνιστικής, στα γήπεδα του Αθλόπολις συναντήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου 12.12.2015 οι Χαρούμενοι Αγωνιστές Λάγγουρα και το Μέσο Κατηχητικό της ενορίας Αγ. Ανδρέου Εγλυκάδος.

Αν και η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων ήταν εμφανής, η ομάδα από το Λάγγουρα κατόρθωσε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να κοντράρει το παιχνίδι, όχι μόνο στο α΄ημίχρονο. το οποίο έκλεισε με 2-0 υπέρ του Κατηχητικού από την Εγλυκάδα, αλλά και μέχρι τα μέσα του β΄ ημιχρόνου, όπου και πλησίασε σε απόσταση αναπνοής (6-5), κυρίως των πολλών αλλαγών στην αρχική επτάδα της Εγλυκάδας. Τελικό σκορ 7 - 5.

Το τέλος του αγώνα, βρήκε όλους τους παίκτες και των δύο ομάδων να αλληλοσυγχαίρονται και να ανταλλάσουν ευχές για "καλή συνέχεια".

Ευχάριστη έκπληξη για όλους μας, απετέλεσε η παρουσία, στο ημίχρονο του αγώνα, του π. Κων/νου Αθανασοπούλου, εφημερίου-πνευματικού της ενορίας του Αγ. Ανδρέα Εγλυκάδος, ο οποίος χαιρέτησε - ευλόγησε όλα τα παιδιά, ενώ δεν δίστασε να θυμηθεί τις (πάλαι ποτέ) ποδοσφαιρικές του ικανοτότητες, δοκιμάζοντας μερικά σουτ. Στο τέλος, μας αποχαιρέτησε, δίνοντάς μας πατρικές ευχές για "Καλά Χριστούγεννα".

 

Περισσότερα...
 

ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

P1050567

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΕΝΑΡΞΗ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ –ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ-ΛΥΚΕΙΟΥ

Με την Βοήθεια του Θεού και τις ευλογίες του σεπτού ποιμενάρχου μας κ.κ.ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ξεκίνησαν και φέτος οι προσπάθειες της τοπικής μας Εκκλησίας όσον αφορά το πνευματικό Έργο Της.

Με το καθιερωμένο Αγιασμό που τέλεσε ο π. Κων/νος, βοηθούμενος ψαλτικά από τις παιδιές φωνές των μικρών μας Κατηχητοπαίδων, άρχισε η σπορά του Λόγου στις παιδικές ψυχές τους.

Το προαύλιο της Εκκλησίας γέμισε από χαρά και παιδικές φωνές που αντιλαλούσαν σε ολόκληρη την ενορία, μεταφέροντας σε όλα τα μέρη  της το  χαρμόσυνο μήνυμα Της. Ο Ιερέας μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου και ευχήθηκε σε όλα τα παιδιά  Καλή Δύναμη –πρόοδο και φώτιση, ενώ δεν παρέλειψε να ανακοινώσει στους γονείς τους την ανάγκη που έχουμε όλοι μας να μελετούμε και να εφαρμόζουμε τον Λόγο του Θεού και τους προσκάλεσε κάθε Δευτέρα να συμμετέχουν στη Σχολή Γονέων ώρα 4-5μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο και κάθε μήνα στη Σύναξη νέων ζευγαριών που θα πραγματοποιηθεί για τον επόμενο μήνα, την 1 Νοεμβρίου στις 6.30 το απόγευμα στην αίθουσα του Ναού. 

 

Περισσότερα...
 

Kοπή βασιλόπιττας κατηχητικών σχολείων Εγλυκάδος

DSC 1432Μέσα σε εορταστικό κλίμα πραγματοποιήθηκε και φέτος η κοπή της Αγιοβασιλειόπιττας των Κατηχητικων Σχολείων της ενορίας μας. Ακούστηκαν επίκαιρα τραγούδια, ποιήματα και πολλές ευχές απο τους υπευθύνους κατηχητές και κατηχήτριες του πνευματικου αυτού εργου της τοπικης μας Εκκλησίας.Ο Ιερέας έκοψε την Βασικλόπιττα και έδωσε σε όλους 2015 ευχές για το Νέο Έτος.
 
 
 
 
Περισσότερα...
 

Σελίδα 1 από 4