ΑρχικήΔραστηριότητες ΕνορίαςΕορτέςΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΜΥΡΟΦΟΡΩΝ

ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΜΥΡΟΦΟΡΩΝ

P1060567ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΑΤΡΩΝ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΩΝ ΜΥΡΟΦΟΡΩΝ

            ΕΓΛΥΚΑΔΟΣ

ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ

ΕΟΡΤΗ ΜΗΤΕΡΑΣ

ΙΕΡΟ ΕΥΧΕΛΑΙΟ

Την Κυριακή 12 Μαΐου 2019 εορτάζει και φέτος με τις ευλογίες του σεπτού ποιμενάρχου μας κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ μετά πάσης εκκλησιαστικής λαμπρότητος, το μοναδικό και γνωστό σε όλους γραφικό εξωκλήσι των ΑΓΙΩΝ ΜΥΡΟΦΟΡΩΝ ανδρών και γυναικών Εγλυκάδος .Τιμά τους Αγίους αυτούς ανθρώπους που πρώτοι με τόλμη μετέδωσαν το μήνυμα της Αναστάσεως του Κυρίου μας σε όλη την οικουμένη.

ΣΑΒΒΑΤΟ: Πανηγυρικός Αναστάσιμος Εσπερινός με αρτοκλασίες και Θείο κήρυγμα.

Ώρα  6 μ.μ.

ΚΥΡΙΑΚΗ: Πανηγυρική Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία. Ώρα 7-10 π.μ.

Θα ομιλήσει ο άρχιμ. π. Ιερόθεος ‘Ανδρουτσόπουλος, Iεροκήρυκας Ι.Μ.Πατρών.

Όλοι οι ευσεβείς φιλέορτοι πιστοί θα παρακολουθήσουν την Απόλυση του Πάσχα από το αναστάσιμο παρεκκλήσι συμψάλλοντας το ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ και τσουγκρίζοντας τα ολόφρεσκα πασχαλινά κόκκινα αυγά με τους ιερείς, που θα έχουν πάρει στην είσοδο του προαυλίου από κοριτσάκια ντυμένα μυροφόρες.

Η βαφή και η συσκευασία των 3.500 και πλέον αυγών έχουν γίνει την Πέμπτη με παραδοσιακό τρόπο από εθελόντριες κυρίες της ενορίας μας.


ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ της εορτής ώρα 5:45 μ.μ. θα γίνει η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ από τα ευλογημένα παιδιά  των ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ της ενορίας μας, με ομιλία για την Μητέρα από την κ.Φωτεινή Ορτεντζίου.

Επίσης θα ακουστούν ποιήματα, τραγούδια και σκέτς.

Εν συνεχεία θα τελεστεί το μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου.

Θα γίνει χρίσις με το Άγιο Μύρο.

Αξίζει κανείς να επισκεφτεί τον ιερό αυτό τόπο και η τοπική μας Εκκλησία, σας καλεί και σας προσκαλεί να συμμετάσχετε σε αυτές τις όμορφες και άγιες εκδηλώσεις, παίρνοντας την ευλογία και τα μύρα των ΑΓΊΩΝ ΜΥΡΟΦΟΡΩΝ.

                                                                        ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ

P1060567  P1060590