ΑρχικήΔραστηριότητες ΕνορίαςΕορτές ΤΙΜΗ ΣΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ-ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ ΣΤΟ ΗΡΩΟ ΤΟΥ ΠΑΠΑ-ΔΑΣΚΑΛΟΥ (2)

ΤΙΜΗ ΣΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ-ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ ΣΤΟ ΗΡΩΟ ΤΟΥ ΠΑΠΑ-ΔΑΣΚΑΛΟΥ (2)

MniminioΜέσα σε συγκινητική ατμόσφαιρα και σε πυκνό εκκλησίασμα γιόρτασε η ενορία της Εγλυκάδας τους Τρεις Ιεράρχες και ειδικότερα τον Ιερέα και το Δάσκαλο. Μετά την πανηγυρική Θεία Λειτουργία, που μίλησε επίκαιρα ο Διευθυντής του 17ουΓυμνασίου κ.Παναγιώτης Παπασταύρου, θεολόγος.

Εν συνεχεία ,όλα τα παιδιά, οι εκπαιδευτικοί μας και οι φιλέορτοι ενορίτες  συνόδευαν  την ιερά Εικόνα και εψάλλη  επιμνημόσυνη δέηση στο πρωτότυπο-μοναδικό γλυπτό που είναι αφιερωμένο στο παπά και τον δάσκαλο όλων των βαθμίδων. Σύντομες ευχές εξέφρασε  ο εφημέριος του Ναού που τόνισε ότι η σημερινή Εορτή των Τριών Ιεραρχών δεν είναι αργία, όπως μερικοί την θέλουν, αλλά έχει σημαίνουσα σημασία και ουσιαστική θέση μέσα στην Παιδεία, τονίζοντας την ανάγκη πορείας που έχουν χαράξει οι Άγιοι  Ιεράρχες. Ήσαν παρόντες  εκ μέρους της Α/θμιας και Β/θμιας οι προϊστάμενοι Γραφείων .

Ακόμη παρευρέθηκαν και εκπρόσωποι πολιτικών και στρατιωτικών φορέων της πόλης μας αλλά και της περιοχής.

Στο τέλος  έγιναν καταθέσεις στεφάνων από εκπροσώπους των σχολείων 41ου 46ου, 17ου Γυμνασίου, Μουσικού Σχολείου, και του Παιδικού Σταθμού-Νηπιαγωγείου της Ιεράς Μητροπόλεως .Η τιμητική αυτή εκδήλωση έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο.

Όπως είναι γνωστό το γλυπτό αυτό, που βρίσκεται στο προαύλιο του Ιερού Ναού Αγίου Ανδρέου Εγλυκάδας έχει στηθεί με την έμπνευση των εκκλησιαστικών παραγόντων της ενορίας και ενισχύθηκε οικονομικά από τους εκλεκτούς ενορίτες. Μετά το τέλος της επιτυχημένης εκδήλωσης παρατέθηκε μικρή δεξίωση προς τιμήν των εκπαιδευτικών της περιφερείας μας, στο Πνευματικό Κέντρο της ενορίας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ τον Μάιο του 2008 τέλεσε τα αποκαλυπτήρια του ανωτέρω γλυπτού-ηρώου όπως επίσης και τα εγκαίνια του Εκκλησιαστικού Μουσείου της ενορίας, πολλά από τα εκθέματα είχαν εκτεθεί στην Έκθεση Κειμηλίων της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών.

Η σημερινή εποχή έχει περισσότερη ανάγκη από κάθε άλλη περίοδο, από τα πρότυπα του Παπά και του Δάσκαλου, των δυο στυλοβατών του Έθνους μας. Αυτών που καλλιέργησαν την ελευθερία στα μαύρα χρόνια της σκλαβιάς και δίνουν τα πνευματικά φώτα στην σύγχρονη νεολαία. Αυτών που χάραξαν και μεταλαμπαδεύουν στην ψυχή του μαθητή τα αθάνατα ιδεώδη της πίστης και της πατρίδας.
Σ΄αυτούς τους ήρωες –ευεργέτες  της αγιότατης Εκκλησίας και της γλυκύτατης Πατρίδας, αξίζει ο έπαινος και ο σεβασμός και θα πρέπει όλες οι γενιές των Ελλήνων να τους τιμούν και να τους σέβονται.

 

  • P1070675
  • P1070676
  • P1070677
  • P1070678
  • P1070679
  • P1070681
  • P1070682
  • P1070683