ΑρχικήΔραστηριότητες ΕνορίαςΕορτέςΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ ΤΟΥ ΑΙΤΩΛΟΥ

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ ΤΟΥ ΑΙΤΩΛΟΥ

DSC 0040Στην ενορία μας υπάρχει ένας ακόμη Ναός που τιμάται στη μνήμη του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος και Ισαποστόλου Κοσμά του Αιτωλού. ο οποίος βρίσκεται στα όρια της ενορίας πάνω από το ΚΕΤΧ.

Σε αυτόν τον Ιερό Ναό γίνονται κατηχητικές και πνευματικές  δραστηριότητες, κύκλοι μελέτης Αγίας Γραφής, Θεία Λειτουργία ανά μήνα κ.ά., Ενώ ένας δραστήριος Ιεραποστολικός Σύλλογος με  τα εκλεκτά μέλη του, προσφέρει εθελοντική υπηρεσία στη διατήρηση και την ευπρέπεια του Ναού μαζί με ομάδα κυριών.  

Την παραμονή της Εορτής τελέστηκε πανηγυρικός Εσπερινός από τον π.Γρηγόριο Κόρδα.

Ανήμερα  Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος από τον π.Κωνσταντίνο Αθανασόπουλο, ο οποίος αναφέρθηκε στο πρόσωπο του ιερομάρτυρος και εθναποστόλου των Βαλκανίων Αγίου Κοσμά, λέγοντας  μεταξύ των άλλων: Ο λόγος του Αγίου Κοσμά όπως έχει καταγραφεί στις προφητείες του και στις διδαχές του, είναι Εκκλησιαστικός, δηλαδή παγκόσμιος και διαχρονικός. Επιτρέψτε μου λοιπόν να κατακλείσω τα λίγα αυτά λόγια, με κάποιες λέξεις του Αγίου, θα έλεγα της διδασκαλίας του, οι οποίες αποτελούν και επίκαιρο ελπιδοφόρο μήνυμα προς τους συγχρόνους Ελληνες, δεσμώτες της παγκοσμιοποίησης, δεσμώτες της νέας εποχής, δεσμώτες των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων, γιατί με όλα αυτά οι νέοι κατακτητές μας, τον Χριστό θέλουν να μας βγάλουν από την ψυχή, γιατί ο Χριστός τους ενοχλεί και η Ορθόδοξη πίστη μας, γιατί όταν ο Χριστός βγει από τις καρδιές μας, αυτομάτως βγαίνει από τις ψυχές μας και η Εθνική μας συνείδηση. Ας ακούσουμε λοιπόν άλλη μια φορά τον Πατροκοσμά, να μας λέει:

'Αδελφοί μου, Χριστός και ψυχή σας χρειάζεται. Ετούτα τα δύο, όλος ο κόσμος να πέσει δεν μπορεί να σας τα πάρει, εξ'ών εάν τύχει και τα δώσετε με το θέλημά σας. Αυτά τα δύο να φυλάγετε, να μην τύχει και τα χάσετε.'

Εμείς τι θα απαντήσουμε; Ας δώσω την δική μου απάντηση: 'Αγιε Κοσμά, πράγματι ψυχή και Χριστός μας χρειάζεται, Πίστη και Πατρίδα, και αυτά τα δυό, όλος ο κόσμος να πέσει δεν θα μπορέσει να μας τα πάρει, και ποτέ δεν θα τα δώσουμε με τη θέλησή μας. Αυτά τα δυό κατά την εντολή σου, θα τα φυλάγουμε και ποτέ δεν θα τα χάσουμε, με τις πρεσβείες και την προστασία σου.'

DSC 0040

DSC 0037