ΑρχικήΔραστηριότητες ΕνορίαςΕκδηλώσειςΔελτίο τύπου - Εθελοντισμός=Δέσμευση

Δελτίο τύπου - Εθελοντισμός=Δέσμευση

2Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019, στο κατάμεστο Αμφιθέατρο του Μουσείου Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών (ΜΕΤ), η εκδήλωση «Εθελοντισμός=Δέσμευση» που συνδιοργανώθηκε με την Κοσμητεία της Σχολής Θετικών Επιστημών και τον Σύλλογο Φίλων ΜΕΤ. Στην εκδήλωση συμμετείχαν Πρόεδροι Τμημάτων και μέλη ΔΕΠ του ΠΠ, άτομα και εκπρόσωποι φορέων που τιμήθηκαν, φοιτητές, φίλοι του Μουσείου και πλήθος κόσμου. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και καινοτομίας κ. Φωκίων Ζαΐμης.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Διευθυντής του ΜΕΤ, Αν. καθηγητής Ι. Ηλιόπουλος και χαιρέτισαν ο Κοσμήτορας της Σχολής Θετικών Επιστημών(ΣΘΕ) καθηγητής Γ. Παπαθεοδώρου, ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και καινοτομίας κ. Φωκίων Ζαΐμης και η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων ΜΕΤ, Αν. Καθηγήτρια ΤΗΜΤΥ κ. Ε. Πυργιώτη που τόνισαν τη σημασία των εθελοντών για το ΜΕΤ. Στη συνέχεια ο Κοσμήτορας της ΣΘΕ τίμησε τους καθηγητές της Σχολής Ε. Βιτωράτο και Δ. Παπαϊωάννου για την προσφορά τους στη Σχολή. Ακολούθησε ομιλία από τον καθηγητή Ε. Βιτωράτο, τ. Διευθυντή του ΜΕΤ με θέμα «Εθελοντισμός & Μουσεία Επιστημών».

Ακολούθησε απονομή τιμητικών διπλωμάτων σε όλους εκείνους, εθελοντές, συνεργάτες, εκπαιδευτικούς, σχολεία και χορηγούς, που υποστήριξαν με κάθε τρόπο τις εκπαιδευτικές δράσεις, τις εκδηλώσεις, το ενημερωτικό δελτίο, τη δράση εκπαιδευτικής ρομποτικής ή την εύρυθμη λειτουργία του Μουσείου κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους 2018-2019. Διπλώματα απονεμήθηκαν σε 156 άτομα(φοιτητές, επιστήμονες, τεχνικούς, εκπαιδευτικούς), οργώσεις, σχολεία που συνεργάστηκαν με το ΜΕΤ στο πλαίσιο δικτύων και χορηγούς.

Τη γιορτή ολοκλήρωσε η βραβευμένη χορωδία του Αγίου Ανδρέα Εγλυκάδας Πατρών BelCantes με Μαέστρο την Έλενα Δρουκοπούλου και πιανίστα την Κωνσταντίνα Ανδρουτσοπούλου, παρουσιάζοντας ένα πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα με εξαιρετική ερμηνεία. Μετά το πέρας της εκδήλωσης το κοινό είχε την ευκαιρία να περιηγηθεί στους χώρους του ΜΕΤ και να παρακολουθήσει τις μόνιμες και περιοδικές εκθέσεις του, ενώ ακολούθησε μικρή δεξίωση.

12αφίσα εθελοντισμός  2019