ΑρχικήΔραστηριότητες ΕνορίαςΕκδηλώσειςΒΡΑΒΕΥΣΗ ΝΕΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ –ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ –ΤΙΜΗ ΣΕ ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝΤΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙΤΡΟΠΟ

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΝΕΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ –ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ –ΤΙΜΗ ΣΕ ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝΤΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙΤΡΟΠΟ

P1070596Η Ενορία μας την προηγούμενη Κυριακή , όπως κάνει  κάθε χρόνο, βράβευσε τους παλιούς μαθητές και νυν φοιτητές που εισήχθησαν  στα Πανεπιστήμια της χώρας μας δίδοντας τους τιμητικούς επαίνους και την Εικόνα της Παναγίας μας έτσι ώστε να τα προστατεύει και να τα αγιάζει πάντοτε. Ο  π. Κωνσταντίνος εκ μέρους του εκκλησιαστικού Συμβουλίου τους είπε τα κάτωθι:

Αγαπητά μας παιδιά,

Με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου κ.κ.ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ, σας υποδεχόμαστε με πολύ  χαρά στον Ναό μας για να  προσφέρουμε την αγάπη μας σε σας, τη φοιτητιώσα νεολαία.
Η δική σας η γενιά είναι εκείνη που βρίσκεται αντιμέτωπη με τις μεγάλες αλλά και αμφίσημες προκλήσεις της πραγματικότητας.
Από τη μια είστε η γενιά που έχει την μέγιστη δυνατότητα να κατανοήσει την ταχύτητα με την οποία αλλάζει ο κόσμος και να αξιοποιήσει τις εξελίξεις της επιστήμης και της τεχνολογίας και από την άλλη οι οικονομικές συνθήκες, τα λάθη της πολιτείας, τα λάθη της δικής μας γενιάς αν θέλετε, σας δημιουργούν αβεβαιότητα και προβληματισμό για το μέλλον.
Αν απέναντι σε αυτές τις προκλήσεις σταθείτε απαθείς και ακίνητοι τότε είναι βέβαιο ότι θα αναπαράγετε τα ίδια λάθη.
Εσείς που με την αμέριστη στήριξη των γονέων και των δασκάλων σας φτάσατε ως εδώ, εσείς που ήδη μετράτε την ζωή και τον χρόνο με επιτυχίες, μπορείτε να διδαχθείτε από τις δικές μας εμπειρίες και να μας ξεπεράσετε. Αυτό σας ζητάμε κι αυτό περιμένουμε από σας. Να μας ξεπεράσετε και να γίνετε καλύτεροι μας.
Η κοινωνία προσβλέπει στη δική σας φρεσκάδα και στην δική σας δύναμη, ελπίζει στην δική σας νεανική ορμή. Είστε η γενιά που καλείται να αλλάξει το μέλλον και να πάρει την τύχη της χώρας στα χέρια της κι αυτό μπορεί να γίνει όχι με στείρα απόρριψη αλλά με συμμετοχή. Με ενεργό κοινωνική παρουσία, με αξιοποίηση της πληροφορίας και μετατροπής της σε γνώση, με ήθος και όραμα.
Αναζητείστε αυτό το όραμα και μέσα από τις σπουδές σας. Απαιτείστε το δικαίωμα στη γνώση από τα Πανεπιστήμια σας με όση δύναμη έχετε, ανοίξτε τους ορίζοντες του νου και αξιοποιείστε όλα εκείνα που το ακαδημαϊκό περιβάλλον και ο προσωπικός σας μόχθος θα σας δώσουν για να κάνετε ξανά αυτή την χώρα περήφανη. 
Μορφωθείτε με ήθος.
Αξιοποιείστε την γνώση με ήθος. 
Δουλέψτε με ήθος.
Ζήστε με ήθος.
Γιατί η γνώση δεν είναι χίμαιρα. Είναι μια τεράστια δύναμη, που όταν της αποδοθεί το κοινωνικό και ηθικό της περιεχόμενο, αποτελεί το υπόστρωμα της προσωπικής καταξίωσης και της συλλογικής ευημερίας.

Αγαπητά μας παιδιά

Εκδηλώνουμε σήμερα, όλοι εμείς οι μεγαλύτεροι, κληρικοί, γονείς και δάσκαλοι, τη βαθιά ικανοποίησή μας για το δρόμο που χαράξατε στη ζωή σας. Είναι για εσάς δικαίωση και για εμάς ένα χαρμόσυνο μήνυμα. Η πόλη μας και η ενορία μας, φαίνεται πως πατά γερά, αγωνίζεται και πετυχαίνει.
Όσες δυσκολίες κι αν υπάρχουν, ακόμη και αν διανύουμε ίσως την μεγαλύτερη κρίση των τελευταίων δεκαετιών, μια κρίση οικονομική, κοινωνική, πολιτιστική, μια κρίση αρχών και αξιών, οι δικές σας επιτυχίες έρχονται να φωτίσουν τις προοπτικές και να δείξουν τις δυνατότητες και τις διεξόδους ,που είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας και των δεσμών της, η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά, οι αγώνες και οι προσπάθειες, η δημιουργία νέων σχέσεων πολιτείας και πολιτών, η στήριξη των θεσμών και των αξιών, η αξιοποίηση της γνώσης για το κοινό καλό, είναι μόνο μερικές από αυτές τις δυνατότητες και τις διεξόδους.
Η Εκκλησία μας και η ενορία μας στην Εγλυκάδα βρίσκεται πάντα στο πλευρό των μαθητών, των γονέων τους και των εκπαιδευτικών. Ιδιαίτερα σήμερα που το σχολείο καλείται να ανταπεξέλθει σε ένα διπλό ρόλο: να παραμείνει ο χώρος μετάδοσης της γνώσης, καθώς και ζωντανό κύτταρο κοινωνικής αλληλεγγύης σε επίπεδο γειτονιάς. Παρά τις συνθήκες που βιώνουμε και τις δοκιμασίες, η γνώση παραμένει ισχυρή δύναμη και η παιδεία αποτελεί το μοναδικό εργαλείο και ασπίδα για να διορθώσουμε τις στρεβλώσεις του παρελθόντος, για να δημιουργήσουμε μια κοινωνία καλύτερη και μια χώρα ισχυρότερη.
Παιδιά μου αγαπητά
Με τις ευχές του αοιδίμου πνευματικού μας πατέρα π.Δημητρίου ο οποίος νοητώς βρίσκεται ανάμεσα μας, και προσεύχεται στον ουρανό, απευθύνω τα πιο θερμά μου συγχαρητήρια σε εσάς προσωπικά για την επιτυχία σας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, στους γονείς και στους δασκάλους σας.  Μας κάνετε υπερήφανους.
Εύχομαι καλή και δημιουργική χρονιά, με υγεία και προκοπή.
Να είστε όλοι καλά. Ο Άγιος Ανδρέας ο προστάτης μας να σας ευλογεί και να σας αγιάζει πάντοτε.

Τα ονόματα των επιτυχόντων είναι  τα εξής:

 ΝΙΚΟΛΑΟΣ  ΓΙΟΥΡΤΗΣ

ΧΡΙΣΤΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΛΕΝΗ ΣΑΜΑΡΤΖΗ

ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΝΕΤΑΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΤΣΑΟΥΣΟΓΛΟΥ

ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΟΡΤΕΝΤΖΙΟΥ

ΦΩΤΙΟΣ ΣΟΦΟΥΛΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΡΧΟΝΤΗΣ

ΠΕΤΡΟΣ ΓΚΟΤΣΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΜΑΝΙΚΑΣ

ΑΝΝΑ ΦΩΚΑ

ΝΙΚΟΛΙΤΣΑ ΜΠΟΥΜΠΑΛΗ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΚΟΣΜΑ

ΒΑΣΙΛΙΚΗ-ΕΛΕΝΗ ΤΖΟΛΑ

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΖΕΒΕΛΕΚΟΥ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ  ΤΡΙΠΟΛΙΤΣΙΩΤΗΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΧΟΙΝΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ  ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ

       Μετά την  Θεία Λειτουργία και τη βράβευση των νέων φοιτητών της ενορίας μας στο Πνευματικό Κέντρο της Εκκλησίας ,μετά τον προσφερθέντα καφέ και τα γλυκίσματα, σύσσωμη η ενορία έκοψε την Βασιλόπιτα της. Ο.π.Κωνσταντίνος μεταφέροντας τις ευχές του Σεβ/του Μητροπολίτου μας κ.κ.ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ , ευχήθηκε για τη Νέα Χρονιά να είναι καρποφόρα και φωτεινή, στη συνέχεια μίλησαν ο Πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Εγλυκάδος ,εκ μέρους όλων των συλλόγων κ.Γεώργιος Κυπριανός, ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας  κ.Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, ο ιατρός Παναγιώτης Θεοδωρακόπουλος, ο κ.Γεώργιος Ρέγκλης, ο κ.Παναγιώτης Δρακάτος κ.α.

Στο τέλος ο προϊστάμενος του Ναού  τίμησε τον αποχωρήσαντα εκκλησιαστικό Επίτροπο κ.Δημήτριο Γκίρη δίδοντας του τιμητική πλακέτα και την εικόνα της Παναγίας τονίζοντας  ότι, στο Σώμα του Χριστού, την Εκκλησία, με το πολυποίκιλο των διακονημάτων, αλλά και την ειδική στοχοθεσία, τη σωτηρία των ψυχών, ο καθένας καθίσταται υπεύθυνος για την ενιαία πορεία της Εκκλησίας, επιτελώντας με συνείδηση το όποιο διακόνημα η Εκκλησία του αναθέτει. Τιμά δε τον όποιον εργάτη  ,σε όποια διακονία, λέγοντας « άξιος ο εργάτης του μισθού αυτού’. Μέσα στο εκκλησιαστικό Σώμα ξεχωριστή θέση κατέχει ο θεσμός των εκκλησιαστικών επιτρόπων η Συμβούλων. Αποτελούν τους πλέον άμεσους συνεργάτες όπως έχει τονίσει και ο Σεβασμιώτατος, του εφημερίου και νοηματοδοτούν την εκπροσώπηση του λαϊκού στοιχείου στην εκκλησιαστική Διοίκηση. Ουσιαστικά, πρόσθεσε ο π.Κ. επιλέγονται, όχι για να ωφεληθούν ανθρωπίνως κάτι, μιας και η θέση τους είναι τιμητική και άμισθη, αλλά για να βαστάσουν ένα ειδικότερο Σταυρό αυτόν της ευθύνης της διοικήσεως και διαχειρίσεως του εκκλησιαστικού Κυττάρου που ονομάζεται ενορία. Δηλαδή στις μέρες μας ο επίτροπος καλείται να είναι διαρκώς έτοιμος για να δώσει « λόγον παντί τω αιτούντι».

Σήμερα η πολυπληθής τοπική εκκλησία μας θέλοντας να ευχαριστήσει τον αποχωρήσαντα επίτροπο κ.Δημήτριο  Γκίρη, ο οποίος οικειοθελώς παρά τις εκκλήσεις μας να παραμείνει, παραιτήθηκε της θέσεως του, δίνοντας σε άλλους εκλεκτούς ενορίτες να συνεχίσουν το έργο της Εκκλησίας, του αφιερώνει αυτή την ωραία εκδήλωση και του απονέμει τον τιμητικό τίτλο μαζί με την εικόνα της Παναγίας. Ο κ.Γκίρης, σεβαστό πρόσωπο στην ενορία μας, διακρίνεται για το ήθος, την καλλιέργεια της ψυχής, την σοφία και αθόρυβος εργάτης της Εκκλησίας. Σεμνός οικογενειάρχης, άνθρωπος της προσφοράς και της αγάπης  στον συνάνθρωπο.

Ευχόμαστε σε αυτόν προσωπικά, στην οικογένεια του, στους νέους εκκλησιαστικούς, Επιτρόπους, στα βραβευθέντα νιάτα μας ,

Πάντα να έχουν ευλογίες και χαρές στη ζωή τους

 

 • P1070583
 • P1070584
 • P1070585
 • P1070586
 • P1070587
 • P1070588
 • P1070589
 • P1070591
 • P1070592
 • P1070593
 • P1070594
 • P1070595
 • P1070596
 • P1070597
 • P1070599
 • P1070601
 • P1070602
 • P1070603
 • P1070604
 • P1070605
 • P1070606
 • P1070608
 • P1070609
 • P1070610
 • P1070612