ΑρχικήΔραστηριότητες ΕνορίαςΕκδηλώσειςΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΝΕΟΕΙΣΑΧΘΕΝΤΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗΝ ΕΓΛΥΚΑΔΑ

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΝΕΟΕΙΣΑΧΘΕΝΤΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗΝ ΕΓΛΥΚΑΔΑ

Braveuseis-paidiwn-2013Την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013,εορτή του Αγίου Ευθυμίου, και με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου κ.κ.ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ, η ενορία μας βράβευσε τα παιδιά τα οποία εισήχθησαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση .Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο πρωτοπρεσβύτερος π. Κωνσταντίνος μίλησε προς τα παιδιά με πατρικά λόγια .ΟΙ Ιερείς που συμμετείχαν στην Θεία Λειτουργία τους ευχήθηκαν και απέδωσαν σε αυτά αναμνηστικό έπαινο και μια εικόνα της Παναγίας μας προς ευλογία. Όλο το εκκλησίασμα ευχήθηκε στους νέους φοιτητές και φοιτήτριες να έχουν υγεία, επιτυχίες και καλά πτυχία με τις ευλογίες του Προστάτου μας Αγίου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου. Μετά την εκδήλωση οι βραβευθέντες δεξιώθηκαν στην μεγάλη αίθουσα παρακολουθώντας συγχρόνως της κοπή της Αγιοβασιλειόπιττας της ενορίας μας. Οι δυο αίθουσες πλημμύρισαν από κόσμο και όλοι ευχήθηκαν καλή χρονιά παίρνοντας τις ευλογίες των σεβαστών Ιερέων του Ιερού Ναού αλλά και άλλων πατέρων που ηλθαν για να χαρούν με την χαρά μας.Τα ονόματα των εισαχθέντων είναι τα εξής:

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΑΡΑΜΠΑΤΗΣ    

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΣ      

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ –ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ

ΘΕΟΔΩΡΑ ΛΑΛΙΩΤΗ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ  

ΑΚΡΙΒΗ ΣΟΦΟΥΛΗ    

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΣΕΛΟΣ

ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΤΣΩΛΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΟΥΤΗΣ    

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΤΡΟΠΟΥΛΟΣ  

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΥΤΕΛΟΣ

ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΡΑΧΑΝΗ    

ΝΙΚΟΛΙΤΣΑ ΓΙΑΝΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ ΟΡΤΕΝΤΖΙΟΥ

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

 

ΟΜΙΛΙΑ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ

Αγαπητά μας παιδιά,

 

Σας υποδεχόμαστε με πολύ χαρά στον Ναό μας για να προσφέρουμε την αγάπη μας σε σας, τη φοιτητιώσα νεολαία.
Η δική σας η γενιά είναι εκείνη που βρίσκεται αντιμέτωπη με τις μεγάλες αλλά και αμφίσημες προκλήσεις της πραγματικότητας.
Από τη μια είστε η γενιά που έχει την μέγιστη δυνατότητα να κατανοήσει την ταχύτητα με την οποία αλλάζει ο κόσμος και να αξιοποιήσει τις εξελίξεις της επιστήμης και της τεχνολογίας και από την άλλη οι οικονομικές συνθήκες, τα λάθη της πολιτείας, τα λάθη της δικής μας γενιάς αν θέλετε, σας δημιουργούν αβεβαιότητα και προβληματισμό για το μέλλον.
Αν απέναντι σε αυτές τις προκλήσεις σταθείτε απαθείς και ακίνητοι τότε είναι βέβαιο ότι θα αναπαράγετε τα ίδια λάθη.
Εσείς που με την αμέριστη στήριξη των γονέων και των δασκάλων σας φτάσατε ως εδώ, εσείς που ήδη μετράτε την ζωή και τον χρόνο με επιτυχίες, μπορείτε να διδαχθείτε από τις δικές μας εμπειρίες και να μας ξεπεράσετε. Αυτό σας ζητάμε κι αυτό περιμένουμε από σας. Να μας ξεπεράσετε και να γίνετε καλύτεροι μας.
Η κοινωνία προσβλέπει στη δική σας φρεσκάδα και στην δική σας δύναμη, ελπίζει στην δική σας νεανική ορμή. Είστε η γενιά που καλείται να αλλάξει το μέλλον και να πάρει την τύχη της χώρας στα χέρια της κι αυτό μπορεί να γίνει όχι με στείρα απόρριψη αλλά με συμμετοχή. Με ενεργό κοινωνική παρουσία, με αξιοποίηση της πληροφορίας και μετατροπής της σε γνώση, με ήθος και όραμα.
Αναζητείστε αυτό το όραμα και μέσα από τις σπουδές σας. Απαιτείστε το δικαίωμα στη γνώση από τα Πανεπιστήμια σας με όση δύναμη έχετε, ανοίξτε τους ορίζοντες του νου και αξιοποιείστε όλα εκείνα που το ακαδημαϊκό περιβάλλον και ο προσωπικός σας μόχθος θα σας δώσουν για να κάνετε ξανά αυτή την χώρα περήφανη.
 
Μορφωθείτε με ήθος.
Αξιοποιείστε την γνώση με ήθος.
 
Δουλέψτε με ήθος.
Ζήστε με ήθος.
Γιατί η γνώση δεν είναι χίμαιρα. Είναι μια τεράστια δύναμη, που όταν της αποδοθεί το κοινωνικό και ηθικό της περιεχόμενο, αποτελεί το υπόστρωμα της προσωπικής καταξίωσης και της συλλογικής ευημερίας.

 

Αγαπητά μας παιδιά

 

Εκδηλώνουμε σήμερα, όλοι εμείς οι μεγαλύτεροι,κληρικοί, γονείς και δάσκαλοι, τη βαθιά ικανοποίησή μας για το δρόμο που χαράξατε στη ζωή σας. Είναι για εσάς δικαίωση και για εμάς ένα χαρμόσυνο μήνυμα. Η πόλη μας και η ενορία μας, φαίνεται πως πατά γερά, αγωνίζεται και πετυχαίνει.
Όσες δυσκολίες κι αν υπάρχουν, ακόμη και αν διανύουμε ίσως την μεγαλύτερη κρίση των τελευταίων δεκαετιών, μια κρίση οικονομική, κοινωνική, πολιτιστική, μια κρίση αρχών και αξιών, οι δικές σας επιτυχίες έρχονται να φωτίσουν τις προοπτικές και να δείξουν τις δυνατότητες και τις διεξόδους ,που είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας και των δεσμών της, η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά, οι αγώνες και οι προσπάθειες, η δημιουργία νέων σχέσεων πολιτείας και πολιτών, η στήριξη των θεσμών και των αξιών, η αξιοποίηση της γνώσης για το κοινό καλό, είναι μόνο μερικές από αυτές τις δυνατότητες και τις διεξόδους.
Η Εκκλησία μας και η ενορία μας στην Εγλυκάδα βρίσκεται πάντα στο πλευρό των μαθητών, των γονέων τους και των εκπαιδευτικών. Ιδιαίτερα σήμερα που το σχολείο καλείται να ανταπεξέλθει σε ένα διπλό ρόλο: να παραμείνει ο χώρος μετάδοσης της γνώσης, καθώς και ζωντανό κύτταρο κοινωνικής αλληλεγγύης σε επίπεδο γειτονιάς. Παρά τις συνθήκες που βιώνουμε και τις δοκιμασίες, η γνώση παραμένει ισχυρή δύναμη και η παιδεία αποτελεί το μοναδικό εργαλείο και ασπίδα για να διορθώσουμε τις στρεβλώσεις του παρελθόντος, για να δημιουργήσουμε μια κοινωνία καλύτερη και μια χώρα ισχυρότερη.
Παιδιά μου αγαπητά
Απευθύνω τα πιο θερμά μου συγχαρητήρια σε εσάς προσωπικά για την επιτυχία σας στην τριτοβάθμια εκπαιδευση, στους γονείς και στους δασκάλους σας. Μας κάνετε υπερήφανους.
Εύχομαι καλή και δημιουργική χρονιά, με υγεία και προκοπή.
Να είστε όλοι καλά.Ο Αγιος Ανδρέας ο προστάτης μας να σας ευλογεί και να σας αγιάζει πάντοτε.


 

 • P1060167
 • P1060169
 • P1060170
 • P1060171
 • P1060172
 • P1060173
 • P1060175
 • P1060177
 • P1060178
 • P1060180
 • P1060182
 • P1060184
 • P1060185
 • P1060186
 • P1060187
 • P1060188
 • P1060189