ΑρχικήΑνακοινώσεις-ΝέαΑνακοινώσεις Ι. Μ. ΠατρώνΕΥΧΕΣ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΑΤΡΩΝ κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΑΝ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ

ΕΥΧΕΣ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΑΤΡΩΝ κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΑΝ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ

ΕΥΧΕΣ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΑΤΡΩΝ κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΑΝ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ

clip image002

 

 Παιδιά μου ευλογημένα,

  Με πολλή μεγάλη χαρά πληροφορηθήκαμε για την επιτυχία σας στις Ανώτατες Σχολές και εκφράζομε, εκ βάθους ψυχής, τις θερμές συγχαρητήριες πατρικές ευχές και τον έπαινό μας προς όλους σας.

  Ο Θεός ευλόγησε τους κόπους σας, τους αγώνες σας, την μελέτη σας και όλες τις προσπάθειές σας και σας χάρισε πλουσία την ευλογία του, ώστε να αρχίσετε μια καινούργια περίοδος της ζωής σας γεμάτη οράματα και ωραίους στόχους.

  Στα πρόσωπά σας φαίνεται η ευτυχία σας η οποία είναι απαύγασμα της χαράς που έχει πλημμυρίσει  τις καρδιές μας.

Αυτή η χαρά ας είναι ο μόνιμος συνοδός της ζωής σας και στα μάτια σας ας λάμπει πάντοτε η ευφροσύνη και αγαλλίαση του εσωτερικού μας κόσμου.

  Τώρα που ξεκινάτε μιά νέα πορεία, είναι περισσότερο από ποτέ ανάγκη να πορεύεσθε με σταθερότητα, με βαθειά πίστη στο Θεό με πιστότητα στις αιώνιες αξίες και τις πνευματικές μας ρίζες, με εμπιστοσύνη στον εαυτό σας.

  Είστε η χρυσή ελπίδα της πατρίδος μας και της κοινωνίας μας. Σε σας προσβλέπομε με εμπιστοσύνη και σε λίγο θα εναποθέσωμε στους ώμους σας την πορεία του τόπου μας.

  Παιδιά μου για μια ακόμη φορά θέλω να σας επισημάνω, ότι η πραγματική ευτυχία και χαρά δεν στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στις γνώσεις ή στην επίγεια δόξα και άλλα κοσμικά πράγματα. Η γνώση και όλα τα άλλα είναι δώρα του Θεού υπηρετικά του ανθρώπου.

  Η πραγματική ευτυχία στηρίζεται στον λίθο τον άσειστο  και ακρογωνιαίο «ος εστιν Ιησούς Χριστός». Αυτός είναι ο πατέρας, ο φίλος, ο οδηγός σας, ο παντοτινός σας συνοδοιπόρος. Αυτός και η Παναγία μητέρα Του που είναι η μάνα όλων μας.

  Σας συνοδεύουν οι ευχές μας, η αγάπη μας και οι προσευχές μας, για ό,τι καλό και ευλογημένο στη ζωή σας, για προόδο και επιτυχίες υψηλές.

  Συγχαίρομε τους γονείς σας, τους δασκάλους και τους καθηγητές σας και όλους, όσοι συνέβαλαν, με όποιον τρόπο, στην επιτυχία σας.

  Με αγάπη θερμή και πατρική απευθυνόμαστε και στα παιδιά μας που παρά τις προσπάθειές τους δεν κατάφεραν να εισέλθουν  σε κάποια από τις Πανεπιστημιακές Σχολές. Οι ευκαιρίες παιδιά μου στη ζωή είναι  πολλές και οι πόρτες που μας ανοίγει ο Θεός είναι ακόμη περισσότερες, παρ΄ ότι κάποιες φορές δεν θέλομε να το αντιληφθούμε. Η αξιοποίηση κάθε στιγμής της ζωής μας και η εμπειρία την οποία αποκτάμε από τους αγώνες μας, μάς βοηθούν να κατακτήσουμε τις κορυφές. Συνεχίστε με επιμονή, με αποφασιστικότητα, με συστηματική μελέτη και εμπιστοσύνη στον εαυτό σας για την επίτευξη του στόχου σας.

  Ο Θεός μας αγαπάει περισσότερο απ΄ ότι εμείς νομίζομε. Είμαστε μαζί σας με όλη μας την ψυχή. Σύντομα θα χαρούμε και για την δική σας επιτυχία.

  Όλοι μας σας καμαρώνομε και σας αγαπάμε από τα βάθη της ψυχής μας. Ο Θεός μαζί σας.

Με πατρικές ευχές και ευλογίες.

+ Ο Πατρών ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ