Εκδηλώσεις Ενορίας

Από την επίσκεψη του ιερέα στο νηπιαγωγείο Εγλυκάδος

85163334 131107684782935 5923114906000818176 nΑνήμερα της εορτής των Τριών ιεραρχών ο π. Κωνσταντίνος μετά από πρόσκληση των νηπιαγωγών επισκέφτηκε το σχολείο προκειμένου να μιλήσει στα ευλογημένα παιδάκια για τους τρεις Αγίους της εκκλησίας μας. Τα παιδιά άκουσαν με προσοχή και στο τέλος πήραν από μια εικόνα των Αγίων Ιεραρχών.


85112705 486509735342823 8801204660355465216 n 86173161 551045432432143 3655887062982197248 n

 

ΜΟΥΣΙΚΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΠΑΝΔΑΙΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΓΛΥΚΑΔΑ

PC220086Μὲ μεγάλη ἐπιτυχία στέφτηκε και εφέτος ἡ Χριστουγεννιάτικη συναυλία του Ιερού Ναού Αγίου Ανδρέα Εγλυκάδας.

Τρεις χορωδίες συμμετείχαν και τραγούδησαν Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, κάλαντα και κατανυκτικές μελωδίες από όλον τον κόσμο.

Η προπαιδική χορωδία BelCantini Αγίου Ανδρέα Εγλυκάδας , η παιδική χορωδία του 17ου Γυμνασίου Πάτρας, και η γυναικεία βραβευμένη χορωδία BelCantes του Αγίου Ανδρέα Εγλυκάδας.

Τις χορωδίες διεύθυνε η μαέστρος Έλενα Δρουκοπούλου.

Τὸ Πρόγραμμα παρουσίασε o π. Κων/νος ὁ ὁποῖος μετέφερε ευχές του Σεβασμιωτάτου , διάβασε κείμενο τοῦ ἱεροῦ Χρυσοστόμου γιὰ τὴν Ἑορτὴ τῶν Χριστουγέννων και επαίνεσε με θερμά λόγια την κ. Έλενα Δρουκοπούλου, τους συντελεστές της Συναυλίας για την άψογη παρουσία τους, λέγοντας χαρακτηριστικά  ότι «καλά είναι τα Μελομακάρονα, κουραμπιέδες, φωτισμένα καταστήματα, στολισμένα δέντρα... Μπορεί όλα αυτά κάθε χρόνο να συνθέτουν ένα χριστουγεννιάτικο σκηνικό... αλλά δεν είναι αυτά το αληθινό νόημα των Χριστουγέννων.  Γιαυτό σας προσκαλούμε σε ένα κατανυκτικό μελωδικό ταξίδι, με παραδοσιακά και σύγχρονα χριστουγεννιάτικα τραγούδια, με κάλαντα που θα στρέψουν το βλέμμα μας πίσω στη φάτνη, και στο μήνυμα της αγάπης, της ελπίδας και της ειρήνης που έφερε στον κόσμο μας η Γέννηση του Χριστού, και θα μας θυμίσουν τι σημαίνει "Αληθινά Χριστούγεννα"!».

Τὸ πολυπληθὲς ἀκροατήριο ποὺ γέμισε ἀσφυκτικὰ τον Ιερό Ναό χειροκρότησε τα παιδιά που συμμετείχαν στις χορωδίες για την ερμηνεία τους και ευχήθηκαν ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ και ΚΑΛΕΣ ΕΟΡΤΕΣ.

Περισσότερα...
 

Ανακοίνωση Χριστουγεννιάτικης Συναυλίας

BelCantes1Την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου και ώρα 7.00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί Χριστουγεννιάτικη Συναυλία στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα Εγλυκάδας στην Πάτρα.

Τρεις χορωδίες θα συμμετάσχουν τραγουδώντας Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κατανυκτικές μελωδίες από όλον τον κόσμο.

Η προπαιδική χορωδία BelCantini Αγίου Ανδρέα Εγλυκάδας, η παιδική χορωδία του 17ου Γυμνασίου Πάτρας, και η γυναικεία χορωδία BelCantes του Αγίου Ανδρέα Εγλυκάδας.

Πιάνο παίζει η Κωνσταντίνα Ανδρουτσοπούλου, φλάουτο η Ράνια Καββαδία και η μαθήτρια Ελένη Στασινού.

Τις χορωδίες διευθύνει η Έλενα Δρουκοπούλου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.


christmas2019    

 

Δελτίο τύπου - Εθελοντισμός=Δέσμευση

2Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019, στο κατάμεστο Αμφιθέατρο του Μουσείου Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών (ΜΕΤ), η εκδήλωση «Εθελοντισμός=Δέσμευση» που συνδιοργανώθηκε με την Κοσμητεία της Σχολής Θετικών Επιστημών και τον Σύλλογο Φίλων ΜΕΤ. Στην εκδήλωση συμμετείχαν Πρόεδροι Τμημάτων και μέλη ΔΕΠ του ΠΠ, άτομα και εκπρόσωποι φορέων που τιμήθηκαν, φοιτητές, φίλοι του Μουσείου και πλήθος κόσμου. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και καινοτομίας κ. Φωκίων Ζαΐμης.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Διευθυντής του ΜΕΤ, Αν. καθηγητής Ι. Ηλιόπουλος και χαιρέτισαν ο Κοσμήτορας της Σχολής Θετικών Επιστημών(ΣΘΕ) καθηγητής Γ. Παπαθεοδώρου, ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και καινοτομίας κ. Φωκίων Ζαΐμης και η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων ΜΕΤ, Αν. Καθηγήτρια ΤΗΜΤΥ κ. Ε. Πυργιώτη που τόνισαν τη σημασία των εθελοντών για το ΜΕΤ. Στη συνέχεια ο Κοσμήτορας της ΣΘΕ τίμησε τους καθηγητές της Σχολής Ε. Βιτωράτο και Δ. Παπαϊωάννου για την προσφορά τους στη Σχολή. Ακολούθησε ομιλία από τον καθηγητή Ε. Βιτωράτο, τ. Διευθυντή του ΜΕΤ με θέμα «Εθελοντισμός & Μουσεία Επιστημών».

Ακολούθησε απονομή τιμητικών διπλωμάτων σε όλους εκείνους, εθελοντές, συνεργάτες, εκπαιδευτικούς, σχολεία και χορηγούς, που υποστήριξαν με κάθε τρόπο τις εκπαιδευτικές δράσεις, τις εκδηλώσεις, το ενημερωτικό δελτίο, τη δράση εκπαιδευτικής ρομποτικής ή την εύρυθμη λειτουργία του Μουσείου κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους 2018-2019. Διπλώματα απονεμήθηκαν σε 156 άτομα(φοιτητές, επιστήμονες, τεχνικούς, εκπαιδευτικούς), οργώσεις, σχολεία που συνεργάστηκαν με το ΜΕΤ στο πλαίσιο δικτύων και χορηγούς.

Τη γιορτή ολοκλήρωσε η βραβευμένη χορωδία του Αγίου Ανδρέα Εγλυκάδας Πατρών BelCantes με Μαέστρο την Έλενα Δρουκοπούλου και πιανίστα την Κωνσταντίνα Ανδρουτσοπούλου, παρουσιάζοντας ένα πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα με εξαιρετική ερμηνεία. Μετά το πέρας της εκδήλωσης το κοινό είχε την ευκαιρία να περιηγηθεί στους χώρους του ΜΕΤ και να παρακολουθήσει τις μόνιμες και περιοδικές εκθέσεις του, ενώ ακολούθησε μικρή δεξίωση.

12αφίσα εθελοντισμός  2019

 

Χριστουγεννιάτικη Δωροέκθεση

IMG-fe391a442220c58bb0c0a563518e852d-V

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος η καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη δωροέκθεση στην ενορία μας. Το τριήμερο της πανήγυρης του Αγίου Ανδρέου, προστάτη της κοινότητας μας, δέχτηκε πολλούς συνανθρώπους μας οι οποίοι με τον οβολό τους έδειξαν έμπρακτα την αγάπη προς τους εμπεριστάτους αδελφούς μας. Ο Ιερέας του Ναού ευχαρίστησε όσες και όσους συνεισφέρανε καθ'οιονδήποτε τρόπο, στην επιτυχημένη και συγκινητική εκδήλωση της ενορίας.

 

Περισσότερα...
 

Σελίδα 1 από 18